ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΖΙΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΟΥΝΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δημοσιεύκουμε μεταφρασμένη την κοινή δήλωση αναρχικών που διάφορες πόλεις της Τουρκίας στον απόηχο του σεισμού. Αρχική πηγή Sandıkta Çözülmez στο twitter.
Να χτίσουμε την αλληλεγγύη τζιαι τον αγώνα ενάντια σε τούντον κόσμο
Στες 6 Φεβρουαρίου εταρακουνηθήκαμε που θκυο σεισμούς, έναν στες 4:17 π.μ. στην περιοχή Pazarcık του Maraş με μέγεθος 7,7 Ρίχτερ τζιαι ο άλλος στις 13:24 μ.μ. στην περιοχή Elbistan του Maraş με μέγεθος 7,6 Ρίχτερ. Ακόμα τζιαι σύμφωνα με τες επίσημες δηλώσεις, βρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι με μια καταστροφή κατά την οποία σσιλιάες άνθρωποι εχάσαν τη ζωή τους, σσιλιάες ετραυματιστήκαν, τζιαι εκατοντάδες σσιλιάδες έχουν επηρεαστεί άμεσα.
Αν τζιαι οι σεισμοί εν φυσικά γεγονότα, τζιείνο που γίνεται μετά ένεν απλά μια αναπόφευκτη «φυσική» καταστροφή. Πρώτα απ’ όλα, εν να πρέπει να τονίσουμε ότι ο συγκεντρωτισμός, η πυκνή αστικοποίηση τζιαι η μητροπολιτικοποίηση που προκαλεί ο καπιταλισμός βρίσκονται στη ρίζα του γιατί οι σεισμοί εν τόσο καταστροφικοί. Ωστόσο, τούτος ο σεισμός αποκάλυψε για άλλη μια φορά τες συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, που βασίζεται στην ακίνητη ιδιοκτησία, το ενοίκιο τζιαι την αφαίμαξη μας.
Παρά τες προειδοποιήσεις επιστημόνων τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό ότι εν να εγίνετουν ένας μεγάλος σεισμός σε τούτη την περιοχή στο σύντομο μέλλον τζιαι τι έπρεπε να γίνει, το γεγονός ότι εν έγινε τίποτε παρά τη συνέχιση της ανεξέλεγκτης τζιαι απρογραμμάτιστης δόμησης παρά τους λεγόμενους νόμους περί σεισμών επροκάλεσε τούντην καταστροφή. Νοσοκομεία, αστυνομική τμήματα τζιαι κτίρια ακόμα τζιαι λλίων ετών εκαταστραφήκαν, δρόμοι τζιαι γέφυρες αχρηστευτήκαν.
Η καταστροφή επιδεινώθηκε που τες «επιδόσεις» του κράτους μετά το σεισμό. Αν τζιαι η πρώτη μέρα ήταν πολλά κρίσιμη, το κράτος εν ενεργοποίησε σημαντικό μέρος των μέσων που διέθετε. Ο πολυδιαφημισμένος γιγάντιος μιλιταριστικός μηχανισμός εν έδρασε όταν εκινδύνευαν ανθρώπινες ζωές – οι ομάδες έρευνας τζιαι διάσωσης εν εμπορέσαν να φτάσουν σε πολλά μέρη ούτε μετά που ώρες.
Ενώ το κράτος εν εκινητοποίησε τη δύναμή του, ενεργοποιηθήκαν τα φυσικά αισθήματα αλληλεγγύης που ξέρουμε πολλά καλά ότι υπάρχουν μεταξύ των εργαζομένων, των καταπιεσμένων τζιαι των λαών. Σσιλιάες άνθρωποι εκινητοποιήθηκαν με τες δικές τους δυνάμεις για να διασώσουν ανθρώπους κάτω που τα συντρίμμια τζιαι να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα του σεισμού. Σε πολλά σύντομο χρονικό διάστημα, εξεκίνησε μια τεράστια κινητοποίηση κοινωνικής αλληλεγγύης σε ούλλη την χώρα.
Ενώ οι άνθρωποι πάλευαν για τη ζωή τους, η κυβέρνηση κατέφυγε στες συνήθεις μεθόδους για να αποποιηθεί της ευθύνης της. Μαζί με τη δικαιολογία ότι η Τουρκία εν σεισμογενής ζώνη τζιαι ότι τούτες οι καταστροφές εν σχεδόν μοιραίες, ετέθηκε επί σκηνής ένα θέαμα «εθνικού πένθους», στολισμένο με τελετουργίες στα τζαμιά τζιαι τον χαρακτηρισμό όσων έχασαν τη ζωή τους ως «μάρτυρες». Για ακόμα μια φορά προσπαθούν να κρύψουν τα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων πίσω που τον εθνικισμό.
Που την άλλη πλευρά, οι εργολάβοι που έχτισαν κτίρια με κακά υλικά σε ακατάλληλα σημεία, οι καιροσκόποι που έκρυψαν είδη πρώτης ανάγκης τζιαι επουλήσαν τα σε υπέρογκες τιμές τζιαι όσοι εν είδαν ότι εν το σύστημα που εστοίχισε ζωές, εν εδίστασαν να κατηγορήσουν τους σεισμοπαθείς για κλοπή τζιαι λεηλασία επειδή επήραν τα τρόφιμα τζιαι τα υλικά διάσωσης που χρειάζονταν. Κάποιοι φασίστες, προσπαθώντας να καλύψουν τι έκαμε τζιαι τι δεν έκαμε το κράτος, εν εντράπηκαν να δηλώσουν ανοιχτά ότι «οι στρατιώτες πρέπει να ανοίξουν πυρ κατά των πλιατσικολόγων».
Σε τούτη την ξεδιαντροπιά κρύφκεται το γεγονός ότι το κύριο καθήκον του κράτους ένεν να προστατεύει τες ζωές των ανθρώπων, αλλά να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου τζιαι τη δική του εξουσία με κάθε κόστος.
Ο καπιταλισμός μας εσκότωσε για άλλη μια φορά φρικτά και μαζικά. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα τζιαι όσοι επωφελούνται που το υπάρχον, ούλλοι οι καπιταλιστές που τρέφονται άμεσα ή έμμεσα που το ενοίκιο των ακινήτων, ούλλες οι κεντρικές κυβερνήσεις τζιαι οι τοπικές διοικήσεις που μέχρι τώρα ακολουθούσαν πολιτικές βασισμένες σε ενοίκιο ακινήτων τζιαι στη λεηλασία των πόλεων -με άλλα λόγια ούλλα τα κόμματα τζιαι οι πολιτικοί της τάξης τζιαι της ασφάλειας- εν υπεύθυνοι για τούτη τη μαζική δολοφονία. Σήμερα ετραυματιστήκαμε βαθιά. Εμείς, οι εκατομμύρια εργαζόμενοι τζιαι καταπιεσμένοι, εν να επουλώσουμε τες πληγές μας οικοδομώντας την αλληλεγγύη. Αλλά μιλούμε τωρά στους φορείς των πολιτικών της τάξης τζιαι της ασφάλειας: εν θα ξιάσουμε ποττέ τι εκάμετε τζιαι τι δεν εκάμετε. Εχάσαμε φίλους, οικογένειες, αγαπημένα πρόσωπα, αλλά εν θρηνούμε. Νιώθουμε θυμό, θέλουμε εκδίκηση.
Ένας ελεύθερος κόσμος εν να ανθίσει που τον θυμό μας.