Στηρίζουμε το σημερινό κάλεσμα αντιφασιστών μαθητριών

Στηρίζουμε το σημερινό κάλεσμα αντιφασιστών μαθητριών (https://www.instagram.com/antifa_monkey_union/) για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους προλετάριους τζιαι ενάντια στο “war month” στην πλ. Ελευθερίας 16:30.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση τζιαι διαδηλώνουμε ενάντια στους βομβαρδισμούς τζιαι τες εξώσεις του Ισραηλινού στρατού, ενάντια στη βία τζιαι τους αποκλεισμούς που βιώνει η Παλαιστινιακή κοινότητα σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας. Οι βίαιες εικόνες που θωρούμε έχουν τζιαι τη συνενοχή του ελληνοκυπριακού κράτους. Στεκούμαστε ενάντια στον μιλιταρισμό, τον πόλεμο τζιαι την συμμαχία (με αντιτουρκικό μανδύα) μεταξύ Κύπρου τζιαι Ισραήλ. Η Κυπριακή Δημοκρατία, το συλλογικό όργανο του ελληνοκυπριακού καπιταλισμού διεκδικεί τα συμφέροντά του σε βάρος των Παλαιστινίων, των Τουρκοκυπρίων, των μεταναστών: σε βάρος μας.
Στεκούμαστε ενάντια στες πολεμικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού αλλά συμμεριζούμαστε τζιαι την απέχθεια των Αράβων τζιαι Παλαιστινίων συντρόφων/ισσών μας για τη συντηρητική Χαμάς που διατηρεί την εξουσία της μέσω της συνεχιζόμενης (αν τζιαι πάντα άνισης) σύγκρουσης. Συμμεριζούμαστε επίσης τη θέση Ισραηλινών συντρόφων πως το κράτος του Ισραήλ αναπαράγει τον κύκλο της βίας μέσω της πολεμικής προπαγάνδας τζιαι των πολιτικών που προωθούν τον εθνικισμό τζιαι στες θκυο κοινότητες, αλλά τζιαι μέσω της άτυπης αναγνώρισης της Χαμάς, υπονοώντας πως η μόνη κοινή γλώσσα μεταξύ των θκυο κοινοτήτων εν της στρατιωτικής ισχύος.
Θεωρούμε πολλά σημαντικό να δοθεί έμφαση στους κοινούς αγώνες Παλαιστίνιων τζιαι Ισραηλινών, κάτι που εν θωρούμε να γίνεται συχνά. Ομάδες όπως οι Μαχητές για την Ειρήνη τζιαι οι Αναρχικοί Ενάντια στο Τοίχος δείχνουν το δρόμο μέσω της συνεργασίας των κοινοτήτων, της αλληλεγγύης τζιαι της αντίστασης. Απορρίπτουμε τον ρατσιστικό λόγο που δημιουργείται γύρω που το ζήτημα, είτε με εκφράσεις αντισημητισμού (πχ ταύτιση της εβραϊκής θρησκείας με τις πράξεις του ισραηλινού κράτους), είτε με κορώνες ισλαμοφοβίας (πχ ταύτιση της κλίμακας της βίας που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι με τζιείνη της Χαμάς) – τζιαι να μεν ξιάννουμε πως πολλοί/ες Παλαιστίνιοι/ες έρκουνται στην Ευρώπη ως μετανάστες/τριες.
Η μόνη πραγματική συμβολή μας στον αγώνα στην Παλαιστίνη τζιαι το Ισραήλ, αλλά τζιαι στους αγώνες των καταπιεσμένων ανά το παγκόσμιο, εν η συνεπής εναντίωση στους σχεδιασμούς του εθνικού κράτους που οργανώνει τους καπιταλιστικούς συσχετισμούς στην περιοχή μας, το υποτιθέμενο αιώνιο θύμα που ακούει στο όνομα Κυπριακή Δημοκρατία.
Σε Γάζα, Τελ Αβίβ, Λευκωσία, εχθρός μας το εθνικό συμφέρον τζιαι η στρατοκρατία.