ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΚΡΙΣΗ, ΝΕΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση-Συζήτηση: Πανδημία, Κρίση, Νέες Πειθαρχήσεις
Αόρατοι εχθροί, πόλεμος, safepass & διαχείριση της πανδημίας μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης. Παρουσίαση έκδοσης του antifa λευkoşa.
Σήμερα Παρασκευή 3/12, στον Κοινωνικό Χώρο Καϋμάκκιν, 19:30. Ακολουθεί καφενές οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα. Πριν την εκδήλωση εννα γίνει ενημέρωση που τη Συλλογικότητα Νομικών Αντινομία για τες τρέχουσες δίκες.
*Λόγω θερμοκρασίας η εκδήλωση μάλλον εννα γίνει στο εσωτερικό του Καϋμακκιού που έσσιει περιορισμένο χώρο. Ελάτε νωρίς!*
Που τον πρόλογο της έκδοσης:
«Για να γίνει κατανοητή η τωρινή κατάσταση – τζιαι αναφερούμαστε στη νέα φάση διαχείρισης της πανδημίας, εν απαραίτητη μια αναλυτική προσέγγιση σε ένα φάσμα γεγονότων που λαμβάνουν χώρα γύρω μας. Γεγονότα που μεταβάλλουνται ταχύτατα τζιαι σε συνδυασμό με τον καταιγισμό πληροφοριών τζιαι προπαγάνδας κράτους τζιαι ΜΜΕ καθιστούν δύσκολη τη συγκρότηση της κριτικής που μη- ειδικούς, στην προκειμένη, της εργατικής αντιφασιστικής κριτικής. Εν ανακαλύφκουμεν την τασσινόπιττα, τούτη εν η κατάσταση των τελευταίων θκυό, σχεδόν, χρόνων. Ούλλα όσα αναφέραμε στο παρελθόν τζιαι όσα εννα αναφέρουμε παρακάτω αποτελούν προϊόν συζητήσεων πάνω στις «χρόνιες παθογένειες του ελληνοκυπριακού καπιταλισμού». Αντιλαμβανούμαστε την ανάγκη της συνεχούς μελέτης για απόκτηση εργαλείων απαραίτητων για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας για τον κόσμό γύρω μας, με σκοπό να τον αλλάξουμε. Τούτο το κείμενο εν μια απόπειρά μιας ομάδας που αποτελείται που εργάτες/τριες, φοιτητές/τριες, τζιαι άνεργους/ες, να καταλάβει το πως (τζιαι με ποιούς όρους) δίπλα που τα αυταρχικά μέτρα πειθάρχησης τζιαι της συρρίκνωσης των αστικών ελευθεριών επανήλθε το φάντασμα της κρίσης. Με άλλα λόγια, εν μια σύντομη αναφορά στο ζήτημα της καπιταλιστικής κρίσης τζιαι της συνεπακόλουθης αναδιάρθρωσης, αλλά τζιαι στο πως ο κορωνοϊός επιτάχυνε τούτην την διαδικασία. Στο πρώτο μέρος, μιλούμε για την κλίμακα της καθημερινότητας, την κρατική διαχείριση της πανδημίας τζιαι τζιείνο που αντιλαμβανούμαστε ως τη νέα φάση της διαχείρισής μετά τα lockdowns. Στο δεύτερο μέρος, μιλούμε για την ανάδυση του κράτους έκτακτης ανάγκης. Στο τρίτο μέρος, μιλούμε για την κρίση που πρέπει να διαχειριστεί. Ελπίζουμε τα όσα γράφουμε δαμέ να φανούν χρήσιμα στη συνέχεια των αγώνων τζιαι την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.»