2 ΜΕΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

2 μέρες ενάντια στη γαλανόλευκη εθνικιστική μηχανή πολέμου
στον κοινωνικό χώρο Καϋμάκκιν

Παρασκευή 28.12 19:00+
Εκδήλωση/συζήτηση: Η διαχρονικότητα του ελληνικού επεκτατισμού και οι όψεις του μιλιταρισμού της “πρώτη φορά Αριστεράς”.

Εισήγηση από ολικό αρνητή στράτευσης από τα Γιάννινα

Κάθε κρατική επιδίωξη, βλέψη, διεκδίκηση απαιτεί μια μυθολογία για
περιτύλιγμα και ένα σωρό δράσεις/μηχανισμούς για να επιτευχθεί. Οι διαχρονικοί στόχοι της Ελλάδας αναφορικά με την εξωτερική πολιτική δουλεύονται με μεθοδικότητα, ασχέτως εναλλαγής κυβερνήσεων, αποδεικνύοντας πως “το κράτος έχει συνέχεια”. Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τη χρήση του μιλιταρισμού και του εθνικισμού από την κυβέρνηση της “πρώτη φορά Αριστεράς”, ως βασικούς πυλώνες για την ευόδωση των επεκτατικών σχεδίων από τη μία και την επιβολή εσωτερικής ηρεμίας από την άλλη. Από τη στρατιωτική διαχείριση των μεταναστευτικών/προσφυγικών πληθυσμών ως την αναγέννηση της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, από τις διώξεις εις βάρος των ολικών αρνητών
στράτευσης μέχρι την αφομοίωση των αντιπολεμικών κινημάτων από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και από την προσπάθεια δημιουργίας ενός pop προφίλ του ελληνικού στρατού μέχρι τις δολοφονικές συμμαχίες με Κύπρο – Αίγυπτο – Ισραήλ ένα πράγμα είναι σίγουρο: το ελλαδικό αναρχικό/αντιεξουσιαστικό/αυτόνομο κίνημα έχει μπόλικη δουλειά να φέρεις εις πέρας στους τομείς της αντιπολεμικής κινητοποίησης και της άρνησης στράτευσης.

Σάββατο 29.12 14:00+
_Συλλογική κουζίνα
_Workshop & χειροτεχνίες (αφίσες/στένσιλ/μπλούζες)
_Απογευματινό καφενείο