ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πριν λλίους μήνες για συλλογή υπογραφών ενάντια στα σχέδια για δημιουργία χώρου στέγασης μικρού αριθμού αιτητών ασύλου στο Παλλάδιο, μια πρώην ψυχιατρική κλινική στην Αγλαντζιά, η ίδια «ομάδα πρωτοβουλίας κατοίκων» καλούσε χτες σε εκδήλωση. Με ένα αυθόρμητο κάλεσμα τελευταίας στιγμής, 40 κάτοικοι Αγλαντζιάς τζιαι αλληλέγγυες/οι κατέβηκαν στον χώρο της εκδήλωσης με πλακάτ τζιαι πανό, φωνάζοντας αντιφασιστικά τζιαι αντιρατσιστικά συνθήματα απέναντι στους ρατσιστές νοικοκυραίους, φουσκωτούς τζιαι ξεφούσκωτους φασίστες, γνωστές φιγούρες της δεξιάς, τζιαι υποψήφιους δήμαρχους.
Όσο τζιαι να θέλουν οι φασίστες να χωστούν πίσω που τον μανδύα αγανακτισμένων τζιαι φοϊτσιασμένων πολιτών -που αγχώννουνται ότι οι αιτητές ασύλου στην περιοχή εν απειλή για τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, την αξία των σπιθκιών τους, το πάρκο αθαλάσσας, τζιαι ό,τι άλλο θεωρούν μάλλον ιδιοκτησία τους- η χτεσινή εκδήλωση ήταν ενδεικτική του πώς ούλλα τα ρατσιστικά καθάρματα δουλεύκουν μαζί. Γεάδης τζιαι Χρήστου με συνοδεία 30 περίπου πρησμένων του ΕΛΑΜ που κατέβηκαν με σχεδόν μιλιταριστικό σχηματισμό στον χώρο της εκδήλωσης αποτελούσαν ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι της, με δεύτερους τους μεσοαστούς κάτοικους της περιοχής, εκ των οποίων ορισμένοι υποδέχτηκαν τους φασίστες με χειροκροτήματα. Στο επικοινωνιακό κομμάτι είσσιεν αναλάβει δεξιά δημοσιογράφος, ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τζιαι κάποιοι που τους υποψήφιους δήμαρχους της αγλαντζιάς, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου που στηρίζει το ακελ. Επίσης μηνύματα στήριξης τζιαι συμπαράστασης επιάσαν τζιαι που άτομα όπως τον μάριο πελεκάνο, πρόεδρο των νέων επιστημόνων του δησύ, ο οποίος κοινοποιόντας το κάλεσμα αναφέρθηκε ως λύση στην «εκτός ελέγχου» κατάσταση τες «ελεγχόμενες δομές εκτός αστικών κέντρων», δηλαδή τζιάλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποκλεισμό τζιαι γκετοποίηση των μεταναστριών, όπως έτσι τζιαι αλλιώς προνοεί η νέα μεταναστευτική πολιτική. Θέση που επιβεβαίωσε τζιαι ο Νουρής σήμερα, δηλώννοντας ότι θεωρεί λάθος την εγκατάσταση μεταναστών σε οικιστικές περιοχές, ακόμα τζιαι μετά που έγινε γνωστό ότι το πλάνο για τον χώρο αφορά μεταφορά που Κοφίνου τζιαι στέγαση περίπου 40 ατόμων με αυξημένες ανάγκες για φροντίδα τζιαι στήριξη, όπως άτομα με αναπηρίες, προβλήματα υγείας, έγκυες, θύματα βίας, νεαρές μονογονείς τζιαι χρήστες ουσιών.
Μπροστά σε τέθκοιες συγκυρίες που επιβεβαιώνουν την ανάγκη για συσπείρωση ενάντια στον νέο φάσισμό, εν ενθαρρυντική η επιθυμία των αντιρατσιστών/ριων κατοίκων να μεν αφήκουν ανενόχλητους τους σκατόψυχους της γειτονιάς τους. Εν πολλά τα μέτωπα, τζιαι μόνο με οργάνωση, αλληλεγγύη τζιαι αγωνιστικότητα μπορούμε να αντισταθούμε. Στεκούμαστε αποφασιστικά μαζί με όσες τολμούν να παρουν θέση σε τούντον αγώνα, μακριά που ισαποστάκηδες τζιαι «αριστερούς» που το μόνο που είχαν να προσφέρουν μετά τα χτεσινά ήταν λλίον απολιτίκ ανθρωπισμό τζιαι θεωρία των δύο άκρων.
ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ