PRELOCKDOWN BLUES #1

PRELOCKDOWN BLUES #1
Η μπόχα του θεσμικού τζιαι κοινωνικού ρατσισμού στην κρατική τζιαι υγεινομική διαχείρηση της πανδημίας αναδύθηκε ακόμα μια φορά στην επιφάνεια. Τούντη φορά που το σφαγείο της cypra στην κάτω μονή, αναδεικνύοντας την σχέση μεταξύ συνθηκών εργασίας, στέγασης τζιαι του αποκλεισμού πληθυσμών που το κράτος τζιαι τα αφεντικά θωρούν ως σώματα περιττά τζιαι αναλώσιμα που δομές περίθαλψης. Μετανάστες εργάτες εζούσαν τσουβαλιασμένοι σε containers (για τα οποία εντωμεταξύ εκκρεμούσε εντολή κατεδάφισης) όπου εννοείται αποστάσεις, «μένουμε σπίτι» τζιαι οι υπόλοιπες προσταγές για προστασία εν μπορούν να εφαρμοστούν, ενώ εστοχοποιήθηκαν μιντιακά που το αφεντικό-ξεφτίλα ως μιάσματα-φορείς του ιού (!). Παράλληλα γίνεται ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά πως το κράτος τζιαι το κεφάλαιο οργανώνουν τη «μαύρη εργασία», χρησιμοποιούν εργαλειακά τζιαι επωφελούνται -υλικά πολιτικά τζιαι οικονομικά- που την παρανομοποίηση των μεταναστριών εργατριών.

Πέρα που τες διασυνδέσεις του ιδιοκτήτη με κρατική αξιωματούχο τζιαι τες διάφορες καταγγελίες που υπήρχαν ήδη για παρατυπίες στην οικοδόμηση τζιαι λειτουργία του συγκεκριμένου σφαγείου, εν σημαντικό να αντιλαμβαννόμαστε ότι το πρόβλημα εν αφορά μόνο την cypra ή κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Το 98% των θετικών εξετάσεων για covid που αντιστοιχεί σε κύπριους πολίτες εν εκφράζει προτίμηση του ιού για κυπριακό αίμα, αλλά την θανατοπολιτική του ελληνοκυπριακού κράτους. Που την αρχή της πανδημίας, ούτε λόγος για αναγνώριση των μεταναστριων τζιαι αιτητών ασύλου ως μέρος του πληθυσμού του οποίου η υγεία πρέπει να προστατευτεί. Αντιθέτως, κράτος, media τζιαι αφεντικά –όπως τζιαι με τον διευθυντή της cypra- παρουσιάζουν τους ως υγειονομικό κίνδυνο για την κοινωνία, ενώ εντάθηκαν οι διαδικασίες κράτησης, απέλασης τζιαι επαναπροωθήσεων.

Όσο αφορά τες αναγνωρισμένες ως «ευάλωτες ομάδες», το παράδειγμα των ηλικιωμένων εν ενδεικτικό του πως εργαλειοποιούνται ρητορικά που το κράτος για να κουνά το δάκτυλο στην κοινωνία εκβιαστικά, λαλώντας μας ότι εν εμείς που εν να φταίμε αν πεθάνει ο παππούς τζιαι η γιαγιά μας. Τρώμε πρόστιμο αν μεν φορούμε μάσκα σε ανοιχτούς χώρους που εν εσσιει ψυσσιή, την ίδια ώρα που εν γίνεται καμιά ουσιαστική προσπάθεια για χαρτογράφηση ευάλωτων ομάδων τζιαι λήψη επιπρόσθετων μέτρων για διαφύλαξη της υγείας τζιαι της ποιότητας ζωής τους, όπως εφάνηκε τζιαι με την περίπτωση 35 κρουσμάτων σε γεροκομείο πριν λλίες μέρες, τζιαι 11 σε άλλο ένα σήμερα. Οι ηλικιωμένοι που εν χορέφκουν πλέον στους ρυθμούς της οικονομίας, υφίστανται ενός άλλου είδους αποκλεισμού τζιαι εγκατάλειψης, με τα μέτρα να έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους, όπως τζιαι ούλλων μας. Μετά που εφτά μήνες αυταρχισμού, εν ξεκάθαρο ότι η μόνη πραγματική έγνοια του κράτους εν να διαφυλάξει την οικονομία τζιαι την κυριαρχία του.