PRELOCKDOWN BLUES #3

ΔΟΥΛΕΥΚΕ ΤΖΙΑΙ ΣΚΑΣΕ!

Η ζωή μας απογυμνώννεται τζιαι μετατρέπεται σε μια ελεγχόμενη τζιαι κατευθυνόμενη ρουτίνα που πάει κάπως έτσι: (τηλε-)εργασία, (τηλε-)ψυχαγωγία/κατανάλωση, φαϊ τζιαι ύπνος, σε μια επαναλαμβανόμενη λούπα “για όσο χρειαστεί”.

Η ζωή μας συνοψίζεται πλέον στις εξής στρατιωτικές προσταγές:
Δούλευκε τζιαι σκάσε τωρά, ακόμα τζιαι αν δεν ξέρεις αν θα έσιεις δουλειά που φτομάδας.
Δούλευκε τζιαι σκάσε ακόμα τζιαι αν λιώννεις στο δρώμα της μάσκας για ένα 10ωρο σερβίροντας.
Ξίαστον διαχωρισμό χώρου & χρόνου εργασίας τζιαι ανάπαυσης: δούλευκε τζιαι σκάσε που σπίτι αν χρειαστεί, απάντα τα τηλέφωνα του μάστρου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, να είσαι συνέχεια σε επιφυλακή: κάθε χρόνος, κάθε χώρος εν δυνάμει χώρος & χρόνος εργασίας.
Αν χάσεις τη δουλειά σου για λλίο τζιαιρό σκάσε γιατί το κράτος εννα σε ταϊσει με υπολείμματα επιδομάτων. Αν την χάσεις μόνιμα πάλε σκάσε γιατί τούτη εν η οικονομία της αγοράς.

Στα κινητά μας καταφτάννουν sms που το Υπ. Υγείας που μας καλούν να ενωθούμε ενάντια στον κοινό εχθρό. Ζητούν μας να αγκαλιάσουμε τα πειθαρχικά τους μέτρα, τα λοκντάουν τζιαι τα κέρφιου, οι ίδιοι που ζουν στη χλιδή την ώρα που εμείς εν ξέρουμε αν τζιαι πως εννα φκάλουμε το νοίκι. Γι’ αυτό επιμένουμε να θωρούμε τον πραγματικό εχθρό μας κατάμουτρα. Η διαχείριση της πανδημίας εν ταξική διαχείριση. Η καπιταλιστική κρίση εκφράζεται στην επέλαση του κεφαλαίου πάνω στα εργατικά σώματα τζιαι μυαλά: επισφάλεια, άγχος, ελαστικοποίηση, απολύσεις, αντικατάσταση μισθών με επιδόματα, κατάργηση ωραρίων, στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης της εργατικής τάξης, παρανομοποίηση τζιαι απελάσεις μεταναστριών εργατριών.

Τίποτε που τούτα έννεν “προσωρινό”, τίποτε που τούτα εν έσιει να κάμει με την «υγειονομική κρίση». Ο νέος ολοκληρωτισμός εν η νέα κανονικότητα. Τζιαιρός να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε την επίθεσή μας εναντίον της.